Handwerken - Margreet Ziengs

Margreet Ziengs
Ga naar de inhoud

Handwerken

Mijn hobby's
Als kind mocht ik altijd al heel graag tekenen. Handwerken, wat wij op de lagere school natuurlijk nog leerden, was aan mij totaal niet besteed. En juist dat handwerken heb ik later zo ontzettend veel en met heel veel plezier gedaan.
 
Het begon met babykleertjes breien, later haken, borduren en macramé, tot in 1982 een rage van poppen maken ontstond en ik daardoor werd gegrepen. In eerste instantie sprookjesfiguren van Fimoklei, een kunstklei die in de keukenoven kon worden gebakken.
 
Ik belandde op poppenbeurzen en het groeide zó uit dat Jan, die dat er extra bij deed naast zijn werk in wisselende diensten als glasblazer, meeging naar beurzen.
Nieuwe dingen ontdekken… poppen maken van porselein. Helemaal eigen ontwerp.
Boetseren, een mal maken van gips, gieten van porselein en na het drogen glad schuren. Héél voorzichtig want het was zo teer als een eierschaal. O, o… wat een werk.
Bakken in een speciale oven, in elkaar zetten met echte mondgeblazen ogen en pruikjes van écht haar.
Het leukste was natuurlijk de aankleding, waarvoor ik mooie oude zijde en oud kant gebruikte.

Dit heb ik ongeveer 15 jaar met heel veel plezier gedaan en mijn poppen staan (in gelimiteerde oplages) over de hele wereld. Toen het niet meer goed combineerde met Jans diensten zijn wij hiermee gestopt.

Click hier om het fotoalbum met een selectie van de door mij gemaakte poppen te bekijken.
Vredeveldseweg 11
9404CA Assen
telefoon: 0592313351/0650574107
www.margreetziengs.nl
Margreet Ziengs
Terug naar de inhoud