Schilderen - Margreet Ziengs

Margreet Ziengs
Ga naar de inhoud

Schilderen

Mijn hobby's
Omdat niets doen qua creativiteit niet in mijn aard ligt, ging ik na het poppen maken schilderen bij een atelier in Blijham, waar wij destijds woonden. Een schilderende nicht en haar man leek het leuk om schilderweken te organiseren vroegen ons of wij zin hadden om mee te doen. De mannen koken en wij met de groep schilderen in een mooie omgeving. Dit hebben wij een aantal jaren gedaan, wat een vreselijk leuke tijd was.
 
De mannen kookten en wij zaten op mooie locaties in de Eiffel en het Sauerland. Toen zij i.v.m. hun gezondheid hiermee besloten t stoppen, zijn wij hier ook niet mee doorgegaan. Het leuke was juist het samen doen.

Via Facebook kreeg ik in 2015 een vriendschapsuitnodiging van Ankie Onnes uit Eenrum. Eens even kijken wie dat is… die ken ik niet! Hmmm… Galerie Het Raadhuis in Eenrum… daar gaan wij eens even kijken!
 
Het was zó fantastisch daar, dat ik besloot dat ik heel graag bij hen les zou willen nemen. Dat gebeurde. Les van een zeer inspirerende “juf” Antje Sonnenschein, die zelf prachtige kleurige schilderijen maakt van het Groningse Land in de stijl van De Ploeg.

Met een tussenstop van een jaar schilder ik sinds het najaar van 2017, na een midweek workshop te hebben gedaan op het prachtige Hoogeland, weer in de School voor de Schilderkunst in Wehe den Hoorn. Daar bevindt zich ook het schilderatelier van Theo Onnes, een begaafd schilder. Een heerlijke locatie met fijne mensen, waar ik nog lang hoop te schilderen.

Op de pagina Mijn schilderijen vindt u een selectie van schilderijen die ik in de loop van de jaren geschilderd heb. Een deel van deze schilderijen is te koop via mijn Webshop.
Vredeveldseweg 11
9404CA Assen
telefoon: 0592313351/0650574107
www.margreetziengs.nl
Margreet Ziengs
Terug naar de inhoud